Vakuutukset ja lisenssit

Pelaajia ei ole vakuutettu seuran puolesta!

Kattavan vakuutuksen voi hankkia pelaajalle joko omasta vakuustusyhtiöstään tai hankkimalla pelaajalle vakuutuksellisen koripallolisenssin.

Koripalloliiton peleihin osallistuvilla pelaajilla tulee olla koripalloliiton lisenssi. Lisenssin voi hankkia vakuutuksellisena tai ilman vakuutusta. Lisenssi oikeuttaa pelaajan osallistumaan koripalloliiton järjestämiin otteluihin ja turnauksiin. Ohjeet lisenssin hankintaan löydät alla olevasta listasta.

Myös Microsoft-liigaan osallistuvilla pelaajilla tulee olla hankittuna koripalloliiton lisenssi. Lisenssin tulee olla tasoltaan vähintään Koripallokoulu- lisenssi. Microsoft-liigaa saa kuitenkin pelata myös Mini- ja Mikro-lisensseillä, joten kenekään kohdalla ei ole tarvetta hankkia kuin yksi lisenssi.

Mikäli pelaaja ei jostain syystä halua osallistua kaudella lainkaan peleihin, vaan osallistua ainoastaan seuran järjestämiin harjoituksiin, ei koripalloliiton lisenssiä tarvita. Tällöin riitää seuran kausi- ja jäsenmaksun suorittaminen sekä hoitaa tarvittaessa vakuutus omasta vakuutusyhtiöstä.

Lisenssi tulee olla hankittuna vähintään yhtä vuorokautta ennen kauden ensimmäistä peliä, johon pelaaja aikoo osallistua.

Mikäli on epäselvää minkä tasoinen lisenssi kullekin pelaajalle tulee hankkia, kysykää valmentajaltanne, mihin ikäluokkaan pelaajanne joukkue kuuluu alkavalla pelikaudella.

Lisätietoja lisenssin hankinnasta löydät Suomen Koripalloliiton sivuilta.