Arskan Mineille pronssia Final Four-turnauksesta!

Joukkuekuvassa Arskan pronssipojat ylhäältä vasemmalta alkaen: Matias Lamppu, Nikolai Varjus, Frans Fonsell, Ilmo Nokka, Jesper Ahonen, Vilho Välttilä, Valtteri Pätäri sekä apuvalmentaja Manu Lehtimäki. Alarivi: Koobe Serlippens, Juhani Kakko, Leevi Salo, Veeti Salo ja Oliver Härkönen. Kuvasta puuttuu Aatu Nikander.

Arska-Basketin Minipojat saivat viime lauantaina kaulaansa pronssiset mitalit Läntisen alueen Final Four -turnauksessa. Pronssiottelussa kaatui Kaarinan Ura-Basketin Red-joukkue selvin 76 – 42 lukemin.

Arskan pojat tulivat pronssiotteluun hyvin latautuneena ja valmistautuneena. Pojat ottivatkin pelissä oikein shokkialun ja voittivat ensimäisen erän pistein 20 – 4. Erätauolla Ura-Basketin valmennus herätti kaarinalaiset uuteen taistoon, mutta ero taisi olla jo hiemn liian iso kurottavaksi umpeen. Samalla Arskan pojille varman oloinen johto toi iloisuutta ja itseluottamusta, ja Arskan peli olikin varsinasta kori-iloittelua.

Arska-Basketin Minit päätyivät pronssiotteluun hävittyään välierässä Tampereen Pyrinnölle lukemin 45 – 32. Välieräottelu oli tyyppillinen Pyrintö-kohtaaminen, jossa ottelun alku sujui kori korista taistellen. Ensimmäinen erä päättyikin lukemiin 8 – 8. Toisessä erässä Arskan Mineille tuli kolme peräkkäistä harmittavaa hyökkäyspään menetystä, joista Pyrintö rankaisi nopeilla koreilla. Pyrinnön kovaotteiseen puolustukseen oli kyllä osattu varautua viikolla treeneissä, mutta pieni herpaantuminen ottelun puolessa välissä antoi tamperelaisille turvallisen tuntuisen johdon.
 

Someron pistemiehet turnauksessa:

Tampereen Pyrintö – Arska-Basket 45 – 32

Nikolai Varjus: 10p Matias Lamppu: 6p
Leevi Salo: 4p Vilho Välttilä: 4p
Frans Fonsell: 4p Ilmo Nokka: 2p
Oliver Härkönen: 2p  

 

Arska-Basket – Ura-Basket Red 76 – 42

Nikolai Varjus: 18p Matias Lamppu: 10p
Leevi Salo: 10p Jesper Ahonen: 8p
Valtteri Pätäri: 6p Oliver Härkönen: 6p
Ilmo Nokka: 6p Frans Fonsell: 4p
Koobe Serlipens: 4p Vilho Välttilä: 2p
Veeti Salo: 2p  

2 thoughts on “Arskan Mineille pronssia Final Four-turnauksesta!

 1. Hei Arska basketit, Simabasketin katsomosta terveisiä; teidät pitäisi diskata sääntöjen laiminlyönnistä. Koriksessa pitäisi puolustaa ‘miestä’, ei paikkaa. Teidän 06-tiimi pelasi kautta linjan paikkapuolustusta.

  1. Hei Sivustakatsoja,

   Millä ihmeen perusteella meidän puolustus oli “kautta linjan” paikkapuolustusta?

   Meillä oli koko turnauksessa yksi ainoa kielletty Trap, ja yhdessä pelissä selvä paikkaprässi, johon tuomarikin puuttui välittömästi.

   Muuten medän puolustus nojautuu vahvaan “auta ja palaa”- puolustukseen, joka minisääntöjen mukaan on täysin sallittu. Mutta paikkapuolustus on siitä kaukana.

   Olisi kiva kuulla, miten päädyit tuollaiseen päätelmään?

   Jussi Varjus,
   Arska-Basketin minien valmentaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *