Tulokset: B-pojat 68 — LoKoKo 80

Tulos: tappio

Sunnuntaina 18.10.2015 klo 12:00 @ Someron monitoimitalo
 

Virhetilit täyteen harmillisen aikaisin

Tämä oli Arskan B-junnujen toinen kotiottelu, johon vastustajaksi saapui takavuosien SM-sarjatähden Garcia Hopkinsin valmentama Loimaan Korikonkarit. Someron pojilla oli saumat voittoputkensa pidentämiseen, mutta avainpelaajien virhetilien täyttymiset romuttivat voittohaaveet päätösneljänneksellä.

Aaro Nikulan lähtiessä vähintäänkin tulkinnanvaraisen viidennen virheen myötä kentältä Arska johti peliä 57 – 50. Somerolaistornin penkille siirtymistä kuin voittoa juhlineet loimaalaiset saivat hengen päälle ja veivät lyhyen jakson nimiinsä 12 – 0. Muutamaa minuuttia ennen loppua Arska nousi vielä hyviin takaa-ajoasemiin (61 – 62), mutta pian sen jälkeen virhetili täyttyi myös Trofimovsilta. Niinpä Korikonkareilla ei ollut enää loppuhetkillä suurempia vaikeuksia varmistella pistein 80 – 68 (32 – 37) tullutta vierasvoittoaan.

– Totta kai pitkien poikien menetys oli meille paha takaisku, mutta jaksoimme silti taistella hyvin loppuun asti. Vastustaja puolusti tänään todella kovaa ja koko ajan myös aivan sääntöjen rajamailla, Arskan B-poikia valmentava Marko Räty havaitsi. Valmentajan mukaan uudelle sarjatasolle lähteminen oli joukkueelle kuin hyppy tuntemattomaan.

– Hyvin on kausi kuitenkin lähtenyt liikkeelle ja voimme tähänastisten pelien perusteella laittaa hyvinkin tavoitteeksemme pääsyn ylempään jatkosarjaan. Vielä kun saisimme otteista pois ylimääräisen jännityksen kotikentällä, tulokset parantuisivat entisestään. Jostain syystä heittomme uppoavat paljon paremmin vieraspeleissä kuin tuttuihin koreihin täällä kotona, Räty kummasteli.

Kolmen kierroksen jälkeen Arska-Basketin B-pojat ovat kahdeksan joukkueen lohkossaan hienosti kolmantena.

Teksti: Juha Laakso / paikallislehti Somero

Somerolaisten pisteet:

Aaro Nikula: 33 Arttu Nikula: 13
Aleksejs Trofimovs: 10 Justus Mäenpää: 6
Santeri Räty: 4 Kasper Varheenmaa: 2
Jesse Kylämäki: – Manu Lehtimäki: –
Leevi Härmä: –