U19-poikien peli rullasi kotipelissä Vilpasta vastaan

Arska-Basketin U19 pojat kampesivat tärkeän 103 – 69 voiton Salon Vilppaasta sunnuntaina Monarilla. Ennen viikonlopun otteluita olivat Feeniks Basket, Salon Vilpas ja Arska-Basket sarjassa samoissa pistelukemissa ja tämän lisäksi vielä Rauma Basket näistä kahden pisteen päässä selvästi muita vähemmän pelanneena. Kaksi joukkuetta näistä neljästä tulee pääsemään Final Four turnaukseen Ura Basketin ja Tampereen Pyrinnön lisäksi, ja kaksi muuta jäävät ulos.

Vilpas ei ollut matkassa aivan normaalilla ykkösnyrkillänsä, sillä seuran U17-pojilla oli samaan aikaan SM-sarjapeli Tampereella. Vilpas aloitti pelin kuitenkin todella hyvällä hyökkäyspelillä ja upotti 19 pistettä pelin ensimmäisen 5 minuutin aikana. Tähän kohtaan Arska piti herättelyaikalisän, jolla muistutettiin pallollisen pelaajan aktiivisen puolustamisen tärkeyttä. Tämä ohjeistus auttoikin hyvin ja Vilppaan hyökkäykseen saatiinkin nopeasti useita harhasyöttöjä, joista Arskan pojat puolestaan juoksivat nopeita lay-up- koreja.

Lamppu Matias 29p

Samalla Arskan peli-ilo ja -huumori alkoi löytyä ja hyökkäyspeli vapautui selvästi. Palloa siirreltiin nopeasti pojalta toiselle ja lopuksi löytyi aina joku pelaaja aivan korin alta joka viimeisteli hyökkäyksen. Vilppaan pisteistä ensimmäisellä pelin puoliskolla vastasi pääasiassa Soza Starckman, joka puhkoi Arskan puolustusta hyvillä läpiajoilla ja lisäksi upotti yhden 3 pisteen heitonkin.

Toiselle puoliajalle Arska-Basket siirtyi ns. ’box and one’- puolustukseen ja laittoi 19 pistettä viimeistellylle Sozalle ’päällystakiksi’ nuoren Ronnie Pollarin muiden pelaajien jatkaessa paikkapuolustuksessa. Tämä sekoittikin hetkeksi Vilppaan hyökkäyspelin totaalisesti ja Arska repäisi otteluun yli turvallisen tuntuisen 20 pisteen kaulan. Soza Starkmanin hyökkäystehojen hiipuessa Vilppaalta nousi kuitenkin pikku hiljaa koritekovastuuseen Jere Iso-Kouvola, joka puolestaan viimeisteli pelkästään pelin toisella puoliajalla 17 pistettä. Tämä ei kuitenkaan enää tässä vaiheessa peliä riittänyt kääntämään ottelun suuntaa ja Arska-Basket rullasi selvähköön voittoon.

Arskan osalta sarja jatkuu heti seuraavalla viikolla Final Four-turnausta ajatellen tärkeällä vierasottelulla Forssan Feeniks Basketia vastaan. Arskalla on edeltävästä kohtaamisesta selvä kotivoitto, mutta toisaalta taas Feeniksilla on alla hyvät kotivoitot sekä Salon Vilppaasta että Tampereen Pyrinnöstä. Tämän pelin voittaja varmistaa itselleen lopputurnauspaikan.