Joukkueenjohtajan tehtäviä

Joukkueenjohtajan (JoJo) pääasiallinen tehtävä on hoitaa joukkueen ”juoksevia asioita” siten, että joukkueen valmentaja pystyy mahdollisimman hyvin keskittymään ainoastaan pelaajien valmentamiseen. Käytännössä JoJo toimii joukkueen yhteyshenkilönä Koripalloliiton, valmentajan, joukkueen pelaajien ja pelaajien huoltajien välillä. Tarvittaessa JoJo toimii myös joukkueen ”puhetorvena” seuraa kohtaan.

Alla on listattu joukko tyypillisiä joukkueenjohtajan tehtäviä, mutta lopullinen tehtävälista kannattaa aina sopia yhdessä joukkueen valmentajan kanssa. Ainakin kannattaa aina varmistaa, että jokainen alla lueteltu kohta on joukkueen osalta hoidossa ainakin jonkun toimesta.

Ennen kauden alkua:
— Ilmoittaa joukkue sarjaan (lue lisää)
— Harjoitusaikataulun laatiminen yhdessä valmentajan kanssa
— Sarjaohjelman ilmestyttyä sovittaa kotiottelut joukkueen muuhun ohjelmaan ja informoida joukkuetta tulevista pelipäivistä

Kauden alussa:
— Laatii pelaajista yhteystietolistan ja valitsee yhteydenpitotavan perheiden ja joukkueen välillä (esim. sähköpostilista, tekstiviestit, Nimenhuuto.com, Facebook, WhatsApp tms.)
— Toimittaa pelaajien kotijoukoille JoJon ja valmentajan / valmentajien yhteystiedot (esim. infokirjeellä)
— Varmistaa, että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva pelilisenssi ja vakuutukset kunnossa ennen ensimmäistä peliä (lue lisää)
— (Huolehtii siitä, että pelaajilla on peli- ja lämmittelyasut)

Kauden aikana:
— Toimii yhteyshenkilönä koripalloliiton ja sarjan muiden joukkueiden kanssa
— Toimii yhteyshenkilönä pelaajien perheiden ja joukkueen jäsenten välillä
— Huolehtii kotiotteluiden järjestelyistä (mm. pöytäkirjat, toimitsijat, kahvio, salin varaaminen jne.)
— Vieraspelien yhteislähdön järjestäminen ja varmistaa, että kaikilla pelaajilla on kyyti (esim. ajovuorolistan pitäminen)
— Kirjata kotiotteluiden tulokset Basket-hotelliin (lue ohjeet)
— Toimittaa kotiotteluiden alkuperäiset pöytäkirjat sarjavastaavalle (lue lisää)
— Toimittaa otteluiden tulokset ja mahdolliset tilastot julkaistavaksi Somero-lehteen (toimitus@somerolehti.fi) ja Arska-Basketin kotisivuille (jenni.kknen@gmail.com)

Kauden jälkeen:
— Peliasut kerätään talteen
— Kaudenpäätöksen järjestäminen