Arskan Mineille pronssia Final Four-turnauksesta!

Joukkuekuvassa Arskan pronssipojat ylhäältä vasemmalta alkaen: Matias Lamppu, Nikolai Varjus, Frans Fonsell, Ilmo Nokka, Jesper Ahonen, Vilho Välttilä, Valtteri Pätäri sekä apuvalmentaja Manu Lehtimäki. Alarivi: Koobe Serlippens, Juhani Kakko, Leevi Salo, Veeti Salo ja Oliver Härkönen. Kuvasta puuttuu Aatu Nikander.

Arska-Basketin Minipojat saivat viime lauantaina kaulaansa pronssiset mitalit Läntisen alueen Final Four -turnauksessa. Pronssiottelussa kaatui Kaarinan Ura-Basketin Red-joukkue selvin 76 – 42 lukemin.

Arskan pojat tulivat pronssiotteluun hyvin latautuneena ja valmistautuneena. Pojat ottivatkin pelissä oikein shokkialun ja voittivat ensimäisen erän pistein 20 – 4. Erätauolla Ura-Basketin valmennus herätti kaarinalaiset uuteen taistoon, mutta ero taisi olla jo hiemn liian iso kurottavaksi umpeen. Samalla Arskan pojille varman oloinen johto toi iloisuutta ja itseluottamusta, ja Arskan peli olikin varsinasta kori-iloittelua.

Arska-Basketin Minit päätyivät pronssiotteluun hävittyään välierässä Tampereen Pyrinnölle lukemin 45 – 32. Välieräottelu oli tyyppillinen Pyrintö-kohtaaminen, jossa ottelun alku sujui kori korista taistellen. Ensimmäinen erä päättyikin lukemiin 8 – 8. Toisessä erässä Arskan Mineille tuli kolme peräkkäistä harmittavaa hyökkäyspään menetystä, joista Pyrintö rankaisi nopeilla koreilla. Pyrinnön kovaotteiseen puolustukseen oli kyllä osattu varautua viikolla treeneissä, mutta pieni herpaantuminen ottelun puolessa välissä antoi tamperelaisille turvallisen tuntuisen johdon.